Odamızdan Önemli Duyuru
Bu duyuru Twitter'da paylaşın
Eklenme Tarihi : 05-12-2015

Değerli çiftçi dostlarımız,

Tarımda, kader birliği yaptığımız kardeşlerimiz, Manisa Ziraat Odası olarak, sizlere iyi,  en iyi hizmeti vermek adına, var gücümüzle çalışmaktayız. Oda olarak Yunusemre ilçemiz çiftçilerimiz ve Şehzadeler ilçesi çiftçilerimizle, kaymakamlıklarımızın destek ve teşviki ile tarım ilçe müdürlükleri işbirliği çerçevesinde, başlatılan organik tarım projesi kapsamında 2015 yılı itibariyle 600 civarında çiftçi başvurusu değerlendirilmiş, oda olarak anlaşma yaptığımız "ECOCERT" firmasıyla, ilk kontrol işlemi gerçekleştirilmiş, konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir, halihazır üzümde, kirazda, mısırda, ceviz, zeytin, antepfıstığı gibi tarımsal üretim kalemlerinde yoğun bir şekilde başvurular devam etmektedir.

01.12.2015 tarihi itibari ile siz çiftçi kardeşlerimize daha iyi hizmet vermek adına odamız bünyesinde sözleşmeli olarak 3 ziraat mühendisi arkadaşımızı istihdam etmiş bulunuyoruz. Sizlere daha iyi hizmet sunmak adına göreve başlatılan ziraat mühendislerimiz, tarımla ilgili tüm sorularınıza cevap vermeye çalışacak, teknik anlamda sizlerin hizmetinizde olacaklardır.

Organik tarım yapan çiftçilerimiz, yetiştirdiği ürünle ilgili olarak, üretim aşamasında hangi gübre, hangi organik tarımsal ilaç kullanacağı konusunda başlangıç yılı ve ilk yılı olması nedeniyle neyi, nasıl kullanmalıyım sorularına cevap aramaktadır.

İlaç, gübre vs. ihtiyaçlarının temini konusunda, odamız ziraat mühendislerinin yönlendirmeleri ile tarım kredi kooperatifleri ve ziraat odası olarak yaptığımız protokol gereği, organik tarımla ilgili siz çiftçi arkadaşlarımız her türlü ihtiyacını tarım kredi kooperatiflerinden karşılayabilecek, vade ve düşük fiyat imkânlarından yararlanabileceklerdir.

Ziraat odası olarak bünyemizde görev yapan ziraat mühendisleri nezareti ve marifetiyle,

FİDANLIK PROJELERİ

• Talep halinde konu ile ilgili projeniz odamız tarafından proje haline getirilerek, kredi temin, destekleme konularında yol gösterilecek, çiftçimiz yönlendirilecektir.

DAMLAMA SULAMA PROJESİ

• Arazisine damlama sulama yapmak ve bunu projelendirmek isteyen çifti arkadaşlarımızın talepleri halinde proje işlemleri odamız ziraat mühendisleri tarafından yapılacak, kredi, temin ve destekleme hakkında izleyecekleri yol hakkında yardımcı olunacaktır.

HAYVAN BARINAK PROJELERİ

• Besi hayvancılığı projeleri
  • Süt hayvancılığı projeleri

Hayvancılık konusunda iştigal eden çiftçilerimizden talepleri doğrultusunda, AB destekli, hibe veya çiftçi kısmi katılımlı kredili süt ve besi hayvancılığı projeleri hayvan barınak projeleri odamız tarafından yapılacaktır.

Tarımsal üretimde ürünümüzün doğal afetlere karşı sigorta kapsamına alınması adına, TARSİM tarım sigorta poliçeleri, siz çiftçimizin talebi halinde odamız tarafından yapılacak, çiftçimiz oluşabilecek don, yağış vs. her türlü doğal afetler konusunda önceden uyarılacak, önlemler konusunda yönlendirilecektir.

Şehzadeler Ziraat Odası olarak, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimizde tarımsal faaliyet gösteren tüm çiftçilerimize hizmet adına her türlü gayret ve faaliyet içerisinde olup, sizler adına yapılması gereken her türlü teknik ve uygulamalı desteğin içerisinde ve sizlerin yanınızda olmaya devam edecektir.

Her türlü tarımsal faaliyetinizin bereketli, kazasız, belasız, hasarsız olması dilek ve temennisiyle

Saygılarımızı iletiriz.

Şehzadeler Ziraat Odası